2
Cityteam

Actief bouwen aan jouw toekomst en de stad

Het concept van het Cityteam is een effectief activeringsmiddel dat ingezet wordt in het kader van sociaalmaatschappelijke participatie, persoonlijke ontwikkeling, het voorkomen van delinquent gedrag, tijdig signaleren en preventie, aanjagen eigen kracht en talenten, ondersteuning en dienstverlening, ontwikkeling van de zelfredzaamheid, bieden van werk(ervaring) voor jongeren die (nog) niet klaar zijn voor een reguliere baan of moeite hebben deze te behouden, en ter bevordering van de sociale cohesie in de wijken. Het Cityteam is beschikbaar voor UO, NUO en NUG. Focusdoelgroep is 18-27 jaar en secundaire doelgroep is 27+. Een dergelijke inzet in het cityteam werkt mee aan het verbeteren van de persoonlijke competenties van de deelnemers. Er wordt een beroep gedaan op de communicatieve vaardigheden, eigen houding & gedrag en gevoel voor samenwerking. Zij worden/zijn trots op hun stad, hun werk, en zichzelf. En hebben een positieve dagbesteding/bijbaan; een reden om actief aan de slag te gaan. Deelnemers ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor hun inzet.

Inzet van het Cityteam
Het Cityteam met onze citystewards wordt gedurende het jaar structureel wekelijks ingezet in het openbaar domein, met als doel het zichtbaar aanwezig zijn, het signaleren van drukte en jeugd op straat, de pleinen en in de parken en binnenterreinen, het tegengaan van de stijging van criminaliteit, het reduceren van overlast, straatvuil, losliggende stoeptegels, zwerffietsen, winkelwagens en niet-werkende straatverlichting, defect hang- en sluitwerk. Alsook gastheerschap bij veiligheidsdagen, DDO-/ZO-/HIC-acties, het positief beïnvloeden van c.q. contact leggen met de jeugd c.q. aanwezigen op straat, en het wijzen op eventuele maatregelen, de MeldR-app en bv. het vuurwerkverbod. Daarnaast zijn gerichte (flyer)acties een optie, alsook het bemensen van informatiestands, gastheerschap bij wijkbijeenkomsten en participatie-activiteiten, Das en politiekids, en desgewenst aanwezig zijn bij bv. de mobiele toezichtspost, gemeentelijke wijkbakfiets of gelijkende acties.

Waar lopen we?
Om de impact van het Cityteam te borgen, is uitgegaan van structurele wekelijkse inzet in gebied Feijenoord gedurende het jaar, drie dagen per week, met verschillende focusaccenten qua inzet; in de wijken Feijenoord, Afrikaanderwijk, Bloemhof en Vreewijk. Specifieke opdrachten, behoeften en de aansturing worden in overleg met de experts wijkveiligheid bepaald; afhankelijk van de actualiteit.

Vaste begeleiding
Het Cityteam wordt te allen tijde ingezet onder professionele begeleiding vanuit City Solid. Onze begeleiders komen vanuit de politieorganisatie of de beveiliging. Naast de briefing/debriefing en begeleiding, zorgen zij ook voor de dagrapportages, terugkoppelingen en een stuk training & coaching. De coaches vanuit de Certi & Skills blijven eveneens betrokken. 

Contact

Bezoekadres:
Kaapstraat 34
3072 PH Rotterdam

Postadres:
Postbus 91091
3007 MB Rotterdam

Stel een vraag